sobota, 27. marec 2010

42. DAN - nekdo se je postaral

Ponedeljek, 22.3.2010

Juhu, končno je Anja prišla v moja leta, ampak moram vam priznati, da se za svoja leta še vedno dokaj dobro drži. ;) Nič proteze, očal in palice - wonder-woman. :)



Šerefe (na zdravje). Tako smo začele ... ;)

...in potem delovno nadaljevale... Najprej je bila mišljena večja žurka, ampak kaj ko se polovica povabljenih ni vrnila iz Kapadokije in smo jo morali prestavili. Ampak praznovat je bilo vseeno treba, tako da smo skuhale super dobro večerjo (seveda je bila dobra, če je kuhala Sanja po preizkušenih receptih iz Nove Gorice) in vseeno vplihnili vseh 22 svečk.




Kajmak in marmelada :) Precej časa nazaj smo zagledale kajmak v trgovini in smo si rekle, da tudi to spada na listo stvari, ki jih je potrebno provat in Anjin roj dan je bil odličen izgovor za nakup. Torej ugotovitev: če ne bi že obstajal film Kajmak in marmelada, bi ga midve naredile. :) Mjami, to je super... Morate poskusit, še posebej pa je dober z domačo marmelado iz Cumalikizika.

Potem smo se obogatene z energijo vrgle na delo:



Rezanje šampinjončkov in druge zelenjave




Petra, Petra sesačica :)




Dokaz, da je Sanja res kuhala :) Ampak sem imela asistentko Petro, ki se je super dobro odrezala.




Svečano pogrnjena miza - romantična večerja v "šestoje" ;)




Polnjeni šampinjončki - recept alla Simon & Anja :)




Slavnostni krožnik - dve različni vrsti domače pašte z zelenjavo, polnjenim šampinjonom in šampinjoni s kajmakom :)




Naša slavljenka :)




Torta - nekako se nam je uspelo zmeniti v slaščičarni, da smo dobile približno tisto kar smo želele. Ni bila cela rdeča, ampak turško zastavo pa je imela :)




22 svečk za srečo :)




Prvi rez


Pa še "malo" smeha za na konec. :)



Skodrana Petra :) Verjetno ste opazili neke čudne rdeče zadeve v Petrinih laseh? No tu vidite rezultat. :) :) :)




Petra se je sigurno počutila kot zvezda - tri fotoaparati in ljudje, ki so ji ležali pod nogami. Da smo popadali na tla zaradi smeha, je samo nepomemben detajl. :)

To pa je bilo to. Upam, da ste vsi zdaj pomirjeni, ko ste videli, da smo za Anjo lepo poskrbeli. Sigurno vas je vse pogrešala za svoj rojstni dan, ampak upam da ji je bilo zaradi nas malce lažje. :)

1 komentar: