sobota, 27. marec 2010

41. DAN - na dvorišču

Nedelja, 21.3.2010

Vsem najprej en utrujen, ampak vesel pozdravček iz Burse :)

Ojoj, malce zamujamo z objavami - zgodilo se je že ogromno stvari, ampak bova že nadoknadili.

Torej v nedeljo (prejšnji teden) smo se odpravile v Cumalikizik. Res da smo si ga enkrat že ogledale, ampak ker je tako lep, smo ga morale pokazati tudi Pavlini. Mislim, da bomo še nekajkrat odšle v tisto smer, seveda, če bo čas dopuščal, ker si želimo videti veliko preveč stvari in vikendov preprosto ni dovolj. :)

Tokrat je bil Cumalikizik precej bolj turistično obarvan, ampak zato nič manj očarljiv. Skoraj vsaka hiša je imela odprta vrata za goste. Nekateri so prodajali različne dobrote (preverjeno zelo dobre) - domače makarone (po naše pašte :) ), marmelade iz vseh sadežev, kar si jih lahko zamisliš, nogavičke z zanimivimi vzorci itd., drugi pa so na svoja dvorišča postavili bolj ali manj majave mize in stole in stregli turški zajtrk (različni siri, čaj, med, marmelade, domač kruh, sveža zelenjava ...) in gözleme. In na eno dvorišče smo zatavale tudi me. :)



Naša "restavracija"




Vse babe na kupu (od leve proti desni Sanja, Katka, Pavlina in Anja) - na srečo ni deževalo :) Tu smo tudi ugotovili, da ni pametno, da vsemu rečeš le evet (da). Za nami je prišla ogromna skupina turških turistov in gospodarica nas je prišla nekaj prosit. Seveda smo predvidevale, da želi da gremo za kakšno manjšo mizo, da bi lahko njih posedla za to veliko, ampak smo se pošteno uštele. V bistvu smo pristale na to, da so dali prednost skupini turkov, ki je naročila najmanj 10 kosov gözleme. :)





Pripravljanje gözleme, oziroma kruhka za gözleme. Najprej zvaljajo "kruhek", vanj naložijo karkoli (mi smo vzele štiri različne: s sirom, s špinačo, z malancani in s krompirjem), nato pa ga spečejo na posebni plošči. V bistvu nas je postregla kar cela družina - če smo prav uganile so bile tam 4 generacije in to same ženske.




Vsaka čast tistim, ki si upajo voziti po teh ulicah :/




Pa še ena panorama okolice Cumalikizika - to smo bili na vrhu vasice




Mjami - kmalu bomo papali češnje :)




Pa še en pogled na ulice in konjička :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar