torek, 20. april 2010

71. DAN -

Torek, 20.4.2010

Danes smo se zbudile v nič kaj lepo deževno jutro in neoptimistično zaspano postopale po hiši :) potem pa se je razjasnilo in lepo v miru in sončku, sva se s Sanjo sprehodili do faksa.

Osnovna šola - takole se na prihajajoči praznik mladosti pripravljajo v bližnji osnovni šoli. Ne gre brez turške zastave in slike Atatürka...kot vedno :)

Görukle - takole pa v soparnih sončnih dnevih od daleč zgleda naša vasica...

Poziranje - pred našo fakulteto stoji tako zabavno letalo, zato sm se mogla nastavt objektivu :) in Sanji :)

Po napornih 10 minutah pogovora z našo koordinatorko, sem se odpravila (na žalost brez Sanje :P) v center, kjer sem se srečala z učiteljicami in ravnateljico moje osnovne šole, ker so bili ravno ta teden v Bursi.

Kviz - takole je pa en mladenič letal po Bursi in iskal žrtve za svoj kviz. Ena slovenskih učiteljic se je pogumno nastavljala kameri, jaz pa sem zadevo seveda mogla dokumentirat. Sam da ni mene začel kej sprašvat :P glede na to, da morjo dons letet nazaj v Slovenijo, jim želim velik sreče v upanju, da bo letalo sploh letelo... In v upanju da se v dveh tednih zadeva umiri, da uspejo moji obiski pridt v Turčijo...

Na kavi - ena slikca z mojimi učiteljicami


Vedno zanimiv pogled z našega balkona, nam je dons postregel z malo drugačno podobo. TOČO. In sicer aprila!!??

Toča - takole nas je kar naenkrat presenetilo bučanje toče

Ostanki toče


Fotograf - očitno je toča presenetila tudi prodajalca v sosednji trgovini in je tudi on dokumentiral ta dogodek :)
Uludag - takole pa je bil po nevihti pogled na Uludag


Za danes dovolj, ker se bo treba učit. Jutri naju namreč čaka zadnji izpit, tako da zabava sledi :) slike pa verjetno tud, če ne bomo spili preveč češkega piva :P
Za konec pa še dokaz, da se učiva in ne samo žurava :P:P In medtem ko se učiva ne pozabiva na zadnjo modo :P

ponedeljek, 19. april 2010

68. DAN - piknik

Sobota, 17.4.2010

Verjetno ste že ugotovili, da je poletje v Turčiji že skoraj v popolnem zagonu - kmalu bova z Anjo pravi mulatki :) In kot se za tako vreme spodobi, je treba it ven in uživat v naravi - npr. igrat odbojko, med dvema ognjema in se prenajedat - zveni znano? Jap... naš prvi in upam da ne zadnji piknik v Turčiji. :)

V soboto so organizirali piknik za Erasmusovce in seveda tudi tiste, ki se z nami ubadajo. Heh, na koncu je bilo več tistih, ki se z nami ubadajo (Erasmusovci # = 5), ampak vseeno, dan je bil super in nabrala sem si dovolj energije, da sem se potem lahko do 2h zjutraj učila - kaj češ boljšega. ;)

No Anja se je odločila, da bo raje ostala doma, ker bo imela v naslednjih dnevih veliko obiskov in se je učila (kao). ;) Pa tudi Katka in Elif sta se odločili, da bosta raje ostali doma, tako da sva sami s Petro odpeketali na zbirno mesto v upanju, da bomo odšli preden se bo ulilo. :)
Dokaz da se je učila - recimo da ji verjamemo ;) Je rekla, da moram nujno dat to sliko gor, da boste ljubsumni, ker se že lahko sprehajamo okoli v kratkih rokavih.
Uganite kaj - čakanje :) Zjutraj (ob 10.30h) so se vsi zaspano (predvsem Turki) primajali na glavno postajo. In potem smo ugotavljali kaj bomo jedli - na žalost nič čevapčičev in ražnjičev, smo pa zato dobili piščančka in klobase. In seveda ful zelenjave in jagod. Lahko nam kar zavidate - jagode so tu tako poceni (1kg je 1.25 €), da jih jemo skoraj vsak dan. In kako so dobre - mmm... :)


Prostor za piknik. Tu v Turčiji imajo prostore za piknik res lepo zrihtane. V prav posebnem parku lahko med borovci na vsake nekaj metrov najdeš klopce in mize. In skoraj povsod so tudi zidani "kaminčki" kamor lahko daš svoj gril.
Juhu ... nogice so pripravljene za na ogenj :)


No najprej smo ugotovile, da tudi v Turčiji moški skrbijo za ogenj. Vsi ponosni so se postavili okoli grila in debatirali o sigurno zelo pomembnih in pametnih zadevah. :P
Mi babe pa smo pripravile zelenjavo in potem zbežale na igrišče igrat odbojko. Kaj češ boljšega. :)
Nov tabor. Dež nas je pregnal iz prejšnjega mesta - na srečo, kajti novo mesto je bilo super. Imeli smo streho nad glavo in tak lep razgled. Na žalost pa nimam nobene slike in mi boste mogli verjetni na besedo - ni Anje, ni slik. Oz ni 10000000 slik vseh možnih zadev v bližini iz različnih pozicij. :)
Kljub temu da se je "malo" kadilo, je bilo vse ful fino. :)
Po kosilu so vsi nekam izginili in smo s Petro in Kasio ostale skoraj same. Potem pa smo v daljavi opazile, da se nekaj močno blešči in smo takoj ugotovile kam so vsi izginili, ker so se fanti začeli nastavljati sončnim žarkom. :) Baje da je to v Turčiji tradicija - po požrtiji se greš uležt na travo in zaspiš. Hmmm... mi punce smo imele še nekaj kondicije (in prostočka v trebuščkih) in ...
... smo se odločile (Kasia, Petra in jaz), da izkoristimo pomanjkanje ust in naredimo tistih par gobic, ki smo jih prinesli s sabo. Moraste poskusit, če še niste - na oglju počasi cmarite šampinjone zavite v aluminjasti foliji - to je tako dobro, da so vsi, ki so uspeli priti dovolj hitro, da so jih poskusili, zahtevali recept. ;)

Čez kakšno dobro uro je bil naš tabor v popolni opravi in na vrsti je bila ... nargila. :)
Taner in Yaprak in ne ni pištola ali kakršna koli cev ampak vodna pipa :)
Yunus v oblakih dima
Seveda je še Kasia morala provat - uspelo ji je super, samo Yunus je bil mace pozen s slikanjem :)


No najbolj zabaven del dneva pa je bil, ko smo igrali med dvema ognjema. Najprej turško in nato Eastern verzijo. Lahko bi vam razložila pravila igre, ampak se mi mudi učit. :/ Lahko pa vam zagotovim, da je naša verzija precej bolj dinamična (za Turke precej bolj utrujajoča in zmedena) in seveda bolj zabavna. :)

No uživajte, medtem ko mi pridno gulimo plastične stolčke na balkonu. ;)

Görüsuruz :)


P.s. Skoraj pozabila - Kasia hvala za slike oz. Kasia - dzekujemy za zdjecia (lets hope that google translate is right) ;)