sreda, 3. marec 2010

20. DAN - breakfast at Junus's and Gökhan's

Nedelja, 28.2.2010

Eko nas ... po dolgem času :) Ampak ne mislit, da smo mi krive. Sam smo imele kar precej za delat in tiste dragocene trenutke, ko smo imele internet smo morale porabiti kako drugače. :)

Še eno pomembno opozorilo: to piše Sanja in ne Anja. Sem Anji ukradla računalnik, ker na mojem internet dela enkrat na 1000 let in se (seveda) pozabila odjavit. :)

No v nedeljo smo bile povabljene na turški "zajtrk" (ki je bil ob 12h!!!) k Junusu in Gökhanu. Zajtrk naj bi bil predvsem za Erasmus študente, ampak ko sva z Anjo preštele koliko nas je bilo, sva ugotovili, da predstavljamo manjšino (6:10). :)














UGED-ovci
pri pripravljanju zajtrka. Kako že pravijo - dosti babic, kilavo dete? No tukaj to sigurno ni držalo, ker to kar so pripravili je bilo super dobro. :)




















Posedanje














Gökhan in delček naše nakrgane mize
:) - če dobro pogledaste boste videli, da se držijo za roke. No v bistvu smo se vsi prijeli za roke in zmolili pred zajtrkom - k Alahu, k Bogu in k Jahvetu (kakorkoli se že to sklanja - mislim da ne uporabljam velikokrat te besede).











Zajtrk - menemen. To je posebna turška jed z jajci, paradižnikom, zeleno papriko in začimbami (kot so poper, rdeča paprika, origano in menta). Včasih se dodajo še turške klobase in sir. V našem primeru je bilo tako in je bilo res zelo, zelo dobro, čeprav je bilo kar precej pekoče (seveda zame, ne za Anjo).


Čisto napokane smo odšle domov, kjer smo ugotovile, da smo povabljene na večerjo. Super - cel dan je nekdo drug kuhal za nas. :)

Na večerjo nas je povabila Marlies (Belgijska študentka) in nekaj vam moram priznat - mislim, da sem se zaljubila v Belgijsko kuhinjo. Zadnjič nas je že Evy presenetila z rdečim zeljem in jabolkami, danes pa še Marlies z drugimi dobrotami - imen na žalost ne vem. :( Lahko si pa jih izmislim, da bom lažje razložila kaj je to :) - pekač presenečenja in krompirjeve polpete.










Večerja na tleh. :)

Pekač presenečenja zgleda tako - najprej položiš testo, potem poliješ neko omakico iz jajc, moke in smetane (verjetno je dodala še kaj vode - bu), naložiš brokoli in že narejene koščke mesa. Čez to grmado posuješ nariban sir in koščke testa.

Krompirjeve polpetke pa narediš tako, da zmešaš skupaj nariban krompir, naribano čebulo in naribansir. Maso oblikuješ in spečeš.

Obe stvari sta bili tako dobri in vsi smo obžalovali, da smo pred tem pojedli toliko čipsa, pražene čičerike s sladkorjem (to je res dobro) in podobnih redilnih stvari. ;)










Po večerji smo se delali, da znamo igrat na kitaro. ;) Na slikici so Matej, Petra (naša cimra) in Leila (ali nekaj takega - študentka iz Cipra).











Saz - Tolga (študent iz Nemčije) je poskušal igrati na turško kitaro - mislim, da mu ni ravno uspevalo :)











Marlies, ki sesa črne kroglice. :) Marlies ima res lepega zajčka (nobena slikica ni preveč uspela, zato vam ga ne moremo pokazat), ampak kaj ko je preveč aktiven in je že naslednjo sekundo, ko smo ga dali v "hišico" zbežal ven. Zato smo ga med večerjo zaprli v kopalnico. Bušček je bil verjetno čisto prestrašen, ker smo se morali potem, ko smo hoteli na WC izogibati črnim krogcem in lužicam po tleh.














Za desert nam je Leila prinesla neko čokoladno pecivo z pomarančnim sokom.











Siti in zadovoljni Erasmusovci


To je bilo to - popoln dan za gurmane. ;) Heh... mislim da si bomo od vseh "erasmusovskih" doživetij najbolj zapomnile to kar smo jedle. :) Upajmo, da se to ne bo preveč poznalo, ker če ne spominčki ne bojo tako dobro. ;)


4 komentarji:

  1. Važn, da je slika ataturka pr zajtrku, to more bit:))

    OdgovoriIzbriši
  2. jap :D slika atatürka je povsod...

    OdgovoriIzbriši
  3. prvo kar sem vidla na sliki je ataturk skoraj sem padla iz stola od smeha

    OdgovoriIzbriši
  4. heh... smo se odločile da bomo anka midve domov privlekle sliko Atatürka, ker če ne bi ga preveč pogrešale ;)

    OdgovoriIzbriši