sobota, 27. februar 2010

18. DAN: Erasmus izlet po Bursi

Petek, 26.2.2010

Erasmus office nam je priredil orientacijski izlet v Burso. Mislim, da midve s Sanjo tega ne bi ravno rabile, ampak vseeno je bilo zabavno. Zadeve smo se ogledali preveč na hitro, tako da tudi ni bilo ravno veliko razlage pri posameznih znamenitostih.

Mestni muzej je bil res zelo lep in velik, amoak smo ga preleteli in spustili eno nadstropje, tako da pokaževa samo par slikic. Ga bova pa skoraj gotovo še obiskali, tako da takrat napiševa kaj več o Bursi (razlog je predvsem to, da pišem zdej za tri dni nazaj in se mi ne da več :) - upam da se ne opazi)

Nekakšen gril - nimam pojma kako funkcionira, ker sem vidla samo zaprtega, ampak predvidevam da ne prov preveč drugače kot naš...samo da se naš malo manj sveti :) razen če poliramo s polirpasto :P


Papuče za v hamam - očitno so to neke zelo zelo drage, navadni ljudje uporabljajo lesene :)Kadilnica iz 19. stoletjaTipično kosilo za Erasmusovce na orientacijskem izletu po Bursi

Yeşil Türbe - zeleni mavzolej po slovensko, v nejm pa je pokopan Ottoman Sultan, Mehmed I, poleg nje pa stoji še zelena mošeja. Mavzoleji so vedno zgrajeni tako, da sultanov klobuk gleda v smer meke, ob sultanovi grobnici so grobnice moških, za njimi pa še grobnice žensk.


Zakotna ulica v Bursi - največja znamenitost :D


Prodajalna simitov


Petkova molitev - moški morajo obvezno molit, ženske pa lahko pridejo po moški molitvi če želijo...


Otomanska hiša - na sponjih dveh slikah sta sobi za goste - posebej za ženske in za moške
Atatürkova hiša - Na zgornji slikci je Atatürk. Ima tudi naziv Gazi, kar pomeni, da je bil poškodovan v boju.


Zvečer smo imeli Erasmus zabavo, o kateri rajš ne bom izgubljala besed. Ljudje z erasmus offica so zelo prijazni in ti res želijjo ustrešt, ampak so malo sflaili z glasbo - RNB, tako da smo se večino večera delal, da nam je muska fajn in PLESALI. Ampak kaj ko je večer trajal od 21.30 do 4.00.eh, bo naslednjič boljš...sej mogoče vam pa še Sanja povedala svoje vtise, jst svojih rajš nism :)

Takole na kratko...drugič, ko obiščeva te znamenitosti pa poveva še kaj bolj zabavnega :)

3 komentarji:

  1. hamam je savna pa posebne vrste masaže...več delov maš :) nismo še sprobale,ampak tud to nas še čaka :):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Wo, kul. Zato sm vprašala, k je hamam tud po tunizijsko(al kokrkol tm govorijo (aha, uradni jezik je arabščina))savna. Zanimivo ane.

    OdgovoriIzbriši