sreda, 17. marec 2010

32. DAN - skozi okno

Petek, 12.3.2010

Prejšnji teden smo ugotovile, da mamo en dan fraj - luksuz. :) Tako da smo morale narediti plan, kam bi lahko šle - kar niti ni bilo tako lahko, ker je v Turčiji ogromo lepih kotičkov. No tokrat je na vrsto prišla Ankara.




Na postaji, ko smo nestrpno čakale avtobus (in se basale s simotom - z Anjo sva se odločili, da bova odprli pekarno s simiti, sej veste, ekologov je vedno preveč ;)).


Do Ankare smo se vozile skoraj 6 ur, kar pa ni bil hud problem. Če gledaš risanke/ filme na lastnem mini tv in nestrpno čakaš na kakšno turško besedo, ki jo razumeš, čas mine kar hitro. :) Še posebej, ker so nas razvajali s prigrizki in čajem/ kavo/ sokom/ pepsi in vodo - skoraj vse kar ti srce poželi.




Postrežba na busu


Seveda smo vseskozi pogledovale skozi okno in tu pa tam poskušale narediti kakšno sliko, da boste videli, da je Turčija res lepa. Res smo bile presenečene, ker je bilo vse zeleno in drevesa tu že cvetijo. Tu pa tam so na plan pokukale stare hišice, ampak na žalost jih je veliko zapuščenih in propadajo.

Nekaj pogledov skozi okno:



Dodaj sliko






Turški "Ayers rock - Uluru"


Takoj ko smo prišle v Ankaro nas je Dagmar (naša gostiteljica) peljala na baklavo. Sicer ni nobena posebno navdušena nad baklavo, ampak moramo priznati, da je bila ta najboljša, kar smo jih jedle v Tučiji. Ampak "Slovenska" še vedno zmaga. :)




Najina sobica v Ankari


Po super večerji (juhu končno smo jedle krompirčka iz pečice - niti se nisem zavedala, koliko sem ga že pogrešala), smo se počasi odpravile spat. Pred tem smo pa morale narediti še nekaj slikic, da vam pokažemo, kako lepo smo bile nastanjene.






Katkina dekica (Katka's blanket)

Ni komentarjev:

Objavite komentar