nedelja, 14. februar 2010

5. DAN ali KULINARIČNO DOŽIVLJANJE BURSE

Sobota, 13.2.2010

Kot je Sanja že omenila :P se nama bova vsak dan deležni mnogih novih dogodivščin, zato bova vsak dan pridno pisali blog in ne spali kot ubiti že ob 8ih zvečer (ane Sanja?!). Konc heca!

Bursa je zelo zelo deževno mesto. Vsaj pozimi in jeseni, baje je spomladi in poleti fajn. Jst imam v škornjih kar plastične vrečke, ker mam sicer v isti sekundi poplavo :S Te pa lahko vreme tukaj zavede. Eno sekundo je sonček, drugo pa že lije kot iz škafa :) Tko da je zelo priročno met vedno s sabo dežnik in nepremočljive škornje (ali plastične vrečke :))





Plastične vrečke + fensi šmensi turški copati :D


Glede na to, da je bil danes eden tistih dni, ko rajš ne greš preveč naokoli, ker si drugač premočen do gat, sva šli s sanjo samo na kosilo in v šoping v center, še prej pa sva se polotle pospravt našo "bleščeče belo" stanovanje. No na koncu sva se temu že skoraj približale. Ampak ta skoraj je res sam skoraj... :D Vse je že tako zažrto, ker očitno ni blo že 500 let pospravljeno. Sledijo dokazi, da si nisva izmislili (in sva res za ožent)






































Pospravljanje :)

V Bali Bey Hanu sva šli na fensi kosilo. Kis tane kot pri nas nefensi kosilo :) Njam njam, slike so dokaz, da je res zelo dobro.
















Pideli köfte - jed, ki je podobna iskender kebabu (meso na razrezan pita kruh prelit s paradižnikovo omako, servirano pa je z jogurtom). Tukaj so namesto jagnečjega mesa, mesne kroglice.





























Manti ali turški ravioli - skuhani se postrežejo z jogurtom in omako, baje se da gor tudi česen (vendar ga v najinem primeru - na srečo - ni bilo)
















Turkish kahve


Še nekaj utrinkov iz mesta :)















Vrata Hisar - eden izmed vhodov v stari del mesta Bursa



Pogled na mošejo Ulu



















Bali Bey Han v valentinovem vzdušju


Kulinarična doživetja so se nadaljevala tudi doma. Baje Turki dajejo jogurt povsod, zato je Sanja mogla sprobat, če je užiten tudi s kečapom. Vtise vam bo povedala sama :) jst vem samo, da je preživela. Za večerjo sva mele hrenovke ali bojle rečeno pašteto, ker se njihove hrenosve res razkuhajo in jih pol lahko namažeš na kruh...tud to sem sprobala :)















Jogurt s kečapom




















Sanja z razkuhano hrenovko


Zvečer smo meli "čajanko" z drugimi erasmus študenti. Tolk čaja pomojem še nism spila naenkrat, še posebej pa ne črnega...zato smo pa lahko ostali budni do 5ih zjutraj :)

3 komentarji:

  1. heh ja...sem preživela kečap in jogurt ... ampak mislim da ne bi šla še enkrat skozi to ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. mislm da so sanja tud znorela zarad kile masti v vsaki jedi...kot lahko vidte na sliki 7 :P ampak je dobr :)

    OdgovoriIzbriši
  3. mmmmm ste omenle podobno kebabu njam njam njam njam :D sem prepričana da je blo poleg maščobe useen dobr :P
    sam tale vreme mate pa res čist zmešan XD kdo bi si mislu da bote mogle prau vrečke si devat v šuhe noter hehehehe
    aja pa p.s. zelo ste pridne glede čistoče, vaju morem pohvalit, sam m še vedno ne gre un radiator iz glave ko je nad glavo ^^

    OdgovoriIzbriši