sobota, 1. maj 2010

75. DAN - Vodička po Bursi...drugič

Sobota, 24.4.2010

Končno je prišel čas, ko sem po skoraj treh mesecih videla mojo družino. Po naporni vožnji z avtom, ki je trajala 23 ur, so se okrepčali s turško večerjo, naslednje jutro pa jih je Anja preglnala na hojo po Bursi in spoznavanje njenih znamenitosti.

O večini le-teh sva že veliko pisali, tako da samo na kratko. Sem pa izlet priredila tako, da sm tud jst videla kaj novega :D
Koza han

Heykel ali po slovensko kip :)Zelena grobnica
Zelena mošeja
Emir Sultan mošeja in grobnica - tele mošeje pa še nism videla, ampak se je splačalo prit sem, ker je res zelo lepa. Ima dvorišče s fontano, na eni strani dvorišča je vhod v mošejo, na drugi pa vhod v grobnico Emirja Sultana. Emir sultan pravzaprav ni bil sultan, to ime je dobil, ker je bil zelo priljubljena osebnost. Mošejo je dala zgraditi žena Emirja Sultana, hčerka Yildirima Beyazida (ki pa je zares bil sultan). Na žalost danes ni več sledi o originalni mošeji.


Most Irgandi


Ulucamii


Balibey Han 

Stolp z uro


Iznajdljivost - to je še ena lastnost turkov. Turki so sposobni posel nardil kjerkoli in kadarkoli. Kot naprimer tukaj...pridejo, postavijo šotor in par blazin na tleh in imajo gostilno.
Poziranje družine Kucler pred Hisar vrati
Najina dekanka in koordinatorka - dokaz, da je svet res majhen, je to, da v dvo in pol milijonskem mestu srečaš svojo dekanko iz Slovenije, ki je za en dan na obisku v Bursi...je blo treba dokumentirat :)

Takole se je zaključil naš izlet po Bursi. Naslednji dan pa v Istanbul...

Ni komentarjev:

Objavite komentar