sobota, 10. april 2010

55. DAN (I.del) - Meryemana

Nedelja, 4.4.2010

Drugi dan Izmirja je bil ogled okoliških znamenitosti, ki pa jih je toliko, da jih ne moreva natrpati v eno objavo (bi se vam strenalo ob branju) bova to nardile v delčkih.

Najprej naj omenim, da smo drugi dan preživeli s študenti iz Izmirja, ki so ravno ta dan imeli ekskurzijo po krajih, ki smo jih želeli videti, plus dodatki :D Izlet je bil res super, še posebej glede na to da smo v Turčiji in je organizacija običajno na podnu. Ti študenti so bli super organizirani mi pa zadovoljni, ker smo za samo 10 evrov vvideli Hišo device Marije, Efesus, cerkev sv. Janeza, Isabey mošejo, seven sleepers (ne vem kako naj prevedem v Slovenščino - sedem spalcev :P) in Širince (oz Širinđe - da boste vedeli kako prebrat - by: Sanja :D).

Že takoj zjutraj nas je pričakalo par zabavnih 'videnj :D', kot je tole:Op.
- pobližje si poglejte okno avtomobila :D


Prvi postanek je bila Hiša device Marije ali po turško Meryemana. To je hiška oz. kapelica, v kateri naj bi domnevno Marija preživela svoje zadnje dni. Odkrili so jo v 19. stoletju, čemur je pripomogla vizija neke nemške nune Anne Catherine Emmerich, ki ni nikoli v življenju odpotovala iz Nemčije. Nahaja se 8 km iz Efesusa. Marijo je Jezus v Efesus pripeljal sv. Janez, po katerem se imenuje tudi bližnja cerkev, ki smo jo tudi obiskali.
Kip device Marije

Hiša je zgrajena v obliki križa, vendar nekoliko nepravilne oblike, ker levi krak križa nikoli ni videl obličja zemlje :D V hiši ni dovoljeno fotografirati, tako da se samo na hitro sprehodiš skozi.

Izvir želja - nekoliko nižje od hiše so izviri pitne vode. Vsak izvir naj bi bil dober za določeno stvar - tale iz katerega sva pile s Sanjo je za zdravje, druga dva pa sta za ljubezen in denar. Seveda s Sanjo nisva vedli preden sva pili, ker bi se v nasprotnem primeru sigurno postavili v vrsto za......................ljubezen :D
Zid želja - na tale zid pa lahko pripneš svojo skrito željo. V upanju, da bo naše življenje lepše :P smo tudi mi napisali svoje želje ...tukaj so je dokaz, kako Sanja in Ondrej zatikata svoja papirčka na zid, spodnja slika pa je moja želja :) - dobra a?

Posebna želja - tole je pa ena zabavna želja. Prvo je napisal, da ima Marijo raje kot svojo mamo, nato pa, da bo ta kraj obiskal vsak dan, če le naredi vse izpite :D česa vse se ne spomnijo :D

Po sončku smo se nato odpravili po hribčku navzfol v vroč in obljuden Efesus...

Ni komentarjev:

Objavite komentar